Autor: 021.rs

Novi Sad
05.07.2017.
07:18 > 12:57
Gradsko veće je predložilo Skupštini grada da se odobri legalizacija objekata koji su građeni sa višom spratnosti od propisa predviđenih urbanističkim aktima u centru grada.
  • Etna

    10.07.2017 17:11
    JLZ
    SRBOLUDE, potpuno si u pravu! Tako je stanje u Srbiji, samo sto si skracenciu produzio za slovo "D". No, ne mari, ja sam te i ovako razumeo!
  • Mika

    07.07.2017 13:08
    Nadam se da će zlikovci koji ovo odobre ostati upamćeni u istoriji kao smeće koje je nanelo veliku štetu ovom društvu, ali se takodje nadam, da pre nego što bagra postane istorija, da će ih sačekati pravda i da im se naplati sva ova šteta. Malo im je što ruše zgrade pod zaštitom države, što na arheološkim nalazištima prave solitere, već i ovo podržavaju.
  • Čvarkov

    07.07.2017 09:56
    A je l tu potpada i Lupus?
  • dule

    05.07.2017 17:02
    Pa dajte onda legalizujte i narkotike, razbojništva, prebijanje, ubistva, silovanja, pedofiliju i sve ostalo što nije strano raznim bolesnicima.

    I ovako smo simulakrum države i društva, dajte da barem znamo da je sve dovoljeno pa ko koga zajebe.
  • SRBOLUD

    05.07.2017 12:01
    JLZB A DRZAVA PRIDRZAVA
    Nisam hteo da gradim divlje na sostvenoj parceli, a oko mene su svi izgradili i legalizovali.
    Placao sam struju redovno i dobijao 5% popusta.Oni koji nisu placali dobijali su 40% popusta samo da plate.
    Placao sam redovno sve dugove a onima koji nisu deo duga je otpisan.
    Isao sam na drzavni fakultet i diplomirao u roku ali nemam posla u struci.
    Oni koji su kupili diplome rade u struci iako nisu strucni .
    Stojim u redu pred MUP om,Zavodom....satima,dok drugi ulaze preko veza,partijskih ,rodjackih,komsijskih...
    Sve ovo da je i izmisljeno mnogo je, ali nazalost nije, to je samo deo tuzne stvarnosti u feudalnoj tvorevini koja se zove SRBIJA.
  • Niks iz Novog Sada

    05.07.2017 11:45
    Može ali pod 1 uslovom
    Nije nikakav problem da se uradi legalizacija, ali ja bih da sam na čelu grada rešio to ovako:
    - legalizuje se divlja gradnja, ali svi delovi objekta koji su izgrađeni van gabarita automatski pripadaju Gradu

    Ukoliko je neko drugi ušao kao vlasnik pitanje je kako je kupio nešto što nije legalizovano. Takođe se otvara mogućnost utuženja onog ko je napravio takav objekat ali da obeštećenje ide kao kao firma i kao privatno lice i odgovara svojom imovinom i imovinom svojih bližnjih. To je slično kao kod organizovanog kriminala, jer ovo i jeste kriminal.

    I takoc..nema više divlje gradnje, ili ako ima, Grad postaje vlasnik i on se uknjižava.
  • Ns

    05.07.2017 11:41
    moral
    Sada sve gubi smisao, kakav urbanizam, pravila građenja, reglacioni planovi, inspalcije......sve je bačeno pod noge besparavnih graditelja, a Skupština Grada Novog sada je izvršilac te sramote!
    Bilo bi lepo prikazati ih i to svakog posebno, kako izgledaju dok to rade.
  • Nindža Kornjačleone

    05.07.2017 11:41
    Ispadne da ovde gradnja traje oko pola sata, pa da ne mogu inspektori da dodju da vide da je nesto van propisa. Posle se to sve legalizuje i nikom nista. U teoriji mozes sagraditi koliko hoces i cega hoces.
  • JovaNS

    05.07.2017 11:34
    Podseća na nešto
    "U obrazloženju predloga da se dozvoli legalizacija divlje gradnje u centru se navodi da dosadašnjom striktnom primenom Zakona o ozakonjenju objekata i gradskih propisa nije bila moguća legalizacija velike većine objekata."

    U prevodu, velika većina objekata ne bi smela da se legalizuje, po zakonu. Nego treba da se sruši, zato što ne ispunjava uslove. Umesto da se postupi po pravilima i kazne prekršioci, oni menjaju pravila zbog onih koji su ih kršili. Oni koji su ispunjavali propisana pravila ispadoše budale.

    Zašto me ovo podseća na aferu s aflatoksinom u mleku? Otkriveno mleko koje ne bi smelo da bude u prodaji zato što ne ispunjava uslove u standardu (veći nivo od minimuma dozvoljenog), problem rešen tako što je povećan dozvoljen minimum. A zašto je minimum bio koji je bio, to njih nije briga.

    Zato smo tu gde jesmo i zato nam je država generalno slaba.
  • Smartass

    05.07.2017 11:31
    Samo magarchine i budale u ovoj zemlji nabavljaju dozvole i poshtuju regulative gradnje decenijama unazad.

    Moj otac i ja smo hteli na SOPSTVENOJ parceli da gradimo kucu, pa kad smo shvatili koliko koshta dobiti sve papire (u novcu, a pogotovo zhivcima) reshili smo da je jeftinije u obe valute kupiti stan.

    A za one koji bi ipak da grade, ochigledno je da ne treba troshiti pare i nerve na dozvole. Samo izgradi shta hocesh, pa chekaj sledeci talas legalizacije. Em jeftinije, em brzhe.

    Urbanizam, planska gradnja, gradska vizura, infrastruktura.... u ovom gradu to su zamajci za budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna